Din betroede rådgiver
Indhold om købsguide og andre viden inden for bolighandel er på vej.
Din betroede rådgiver til livets alle faser
Hos Gorm & Partnere
Livet skal være en glæde, men et tab af vores nærmeste eller en skilsmisse kan ryste vores verden. Det er ikke kun ved bolighandel du kan have glæde af en juridisk rådgiver. Gorm & Partnere står også klar til at hjælpe dig med udarbejdelse af en ægtepagt, et testamente, ændringer til ejerforholdene mm. Her kræver det en dygtig juridisk rådgiver, som kan hjælpe med at sikre boet og ens ægtefælle.
Vi er klar med en hjælpende hånd
I form af juridisk rådgivning i alle livets faser
Gorm & Partnere har med sin brede erfaring og dygtige jurister kompetencer til at bistå dig ved alle livets anliggender.
Hvad det angår separation, skilsmisse, samlivsophør, ejendomshandel, familieoverdragelse mm. kan vi udarbejde de nødvendige dokumenter.
Samejeoverenskomst
Vi hjælper jer med dokumenterne
Her er der tale om et dokument der sikrer jer en fair opdeling af jeres formue. Dette kunne være ifm. et fælles boligkøb. Ved et fælles boligkøb skal parterne sikrer, at den økonomiske fordeling af boligen fordeles efter det ønskede. Derfor kan en samejeoverenskomst/samejekontrakt være nødvendigt.
Ægtepagt
Hos Gorm & Partnere
En ægtepagt er et dokument samt redskab til, at formuen fordeles fair ved en skilsmisse. Det kan for mange lyde som noget man kun opretter, hvis man ikke har tillid til hinanden i et ægteskab, men det er langt fra sandheden. Ægtepagten er derimod et stærkt redskab til at sikre en fair fordeling af eventuelle værdier hos de respektive parter ved en skilsmisse – eller til at sikre at en eventuel arv bliver i familien.
Er du og din partner enige om at dele alt ligeligt ved en eventuel skilsmisse – uagtet hvilke værdier i hver især har haft med ind i forholdet – så er en ægtepagt ikke nødvendig. Ønsker I derimod en skræddersyet løsning, skal I have en ægtepagt. Eller særeje som det også hedder.
Et særeje er grundlæggende en aftale om, hvad der ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse. Den udarbejdes i fællesskab de to parter imellem – og gerne med en advokat på sidelinjen – og aftalen er først gyldig, når den er underskrevet af begge parter og tinglyst i Personbogen.
Der findes fire former for særeje:
- Skilsmissesæreje, denne form for særeje er den mest almindelige. Den her kommer i tale hvis. f.eks. den ene part har flere værdier i jeres ægteskab/forhold, skal disse ikke deles ved et evt. brud/skilsmisse imellem jer. De værdier der i dette tilfælde skulle fordeles mellem jer, er efter fællesejeloven. Denne form for særeje bortfalder hvis en af parterne går bort.
- Fuldstændigsæreje, denne form for særeje er en aftale, som gælder både ved skilsmisse og dødsfald. Dvs. ved evt. dødsfald arver arvingen kun halvdelen af det fuldstændige særeje. Herefter vil det resterende af det fuldstændige særeje blive fordelt mellem den afdødes familie. Det vigtigt at vide, at den efterladte part ikke kan være med til at sidde i udskiftet bo, grundet at særejet udredes efter den efterladtes ægtefælle er gået bort.
- Kombinationssæreje, dette er en særeje man vælger når man sikre sin ægtefælle al særejet ved dødsfald og aktiverne bliver ikke delt med andre. Ved en skilsmisse træder denne særeje i kraft, det gør den i en kombination af skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje.
- Fuldstændigt særeje med succession, i denne form for særeje betyder det, at ingen af aktiverne indgår i bodelingen både ved dødsfald eller skilsmisse.
Testamente
For dig der er gift
Når vi indgår et ægteskab tænker, vi som mennesker, at ens bedre halvdel, som man deler alt med på daglig basis automatisk arver formuen man har bygget sammen. Dette er desværre ikke rigtigt. Faktum er at den største del af arven tilfalder dine børn. Det er underordnet om du har børn med din ægtefælle eller ej. I værste tilfælde kan den efterladte ikke have råd til at blive boende i jeres nuværende bolig.
For at sikre sin ægtefælle bedst muligt, er testamente den afgørende faktor. Det er det fordi, at et testamente ændrer fordelingsnøglen, hvilket medfører at den efterladte ægtefælle arver mest og dermed sikre man hinanden imod vanskelige situationer.
I udskiftet bo kan din ægtefælle kun sidde i hvis børnene er fælles, ellers kræver det – hvis man har særbørn – at de underskriver et samtykke til, at den efterladte kan sidde i udskiftet bo.
Testamente
For dig der ikke er gift
Når man ikke indgår et ægteskab, men lever sammen til dagligt i et papirløst forhold, så har mange tendens til at tro, at man stadig arver automatisk, hvis en af parterne går bort. Dette kan et testamente ændre på. Hvis man har en større formue eller mindre formue, så arver din partner intet ved dødsfald, arven tilfalder dine børn, dette gælder også hvis man har fælles børn. Har man ingen børn ved dødsfaldet, tilfalder arven familiemedlemmer i en rækkefølge, som er bestemt af lovgivningen. Derfor er et testamente vigtigt, hvis man vil sikre sin efterladte partner en del af arven eller hele arven. Man kan med et testamente sikre sin efterladte partner økonomisk, så den efterladte ikke kommer i vanskelige situationer.
Hos Gorm & Partnere udarbejder vi testamenter på daglig basis og har derfor en stor erfaring og ekspertise i udarbejdelse af testamente. Vi ved hvad du skal tage med i betragtning, vi ved hvad du skal tage stilling til her og nu, samt i fremtiden.
Vi står hellere end klar til at hjælpe