GORM & PARTNERE

Bolighandel – 5 gode råd

Generelt gode råd

Undersøg markedet grundigt og fastlæg dine behov og ønsker. Vær realistisk omkring dit budget og sørg for at have finansieringen på plads. Overvej at få en køberrådgiver eller boligadvokat med på sidelinjen for at sikre dig bedre mod eventuelle faldgruber. 

Læs alle dokumenter grundigt og sørg for at forstå betingelserne i købsaftalen. Vær opmærksom på eventuelle forbehold, herunder rådgiverforbehold, og få din rådgiver til at gennemgå dem. Tøv ikke med at stille spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Hold dig orienteret om ejendommens tilstand, og sørg for at eventuelle mangler bliver udbedret i henhold til aftalen. Undersøg dine forsikringsmuligheder og overvej at tegne en ejerskifteforsikring for at beskytte dig mod uforudsete omkostninger.

Når handlen er gennemført, vil der være en opgørelse af betalinger og udgifter, der dækker perioden før og efter overtagelsen af ejendommen. Vær opmærksom på poster som ejendomsskatter, vandafgifter og forsikringspræmier, der kan medtages i refusionsopgørelsen.

Bliv ringet op af en køberrådgiver

Tag en uforpligtende samtale med os for at høre om dine muligheder.

Her er 5 gode råd til både før, under og efter en bolighandel 

  1. Nedgravet olietank

    Undersøg om ejendommen har eller tidligere har haft en nedgravet olietank. En nedgravet olietank kan udgøre en risiko for jordforurening, især hvis den ikke er blevet korrekt sløjfet. Det er vigtigt at indhente oplysninger om olietankens tilstand og eventuelle tidligere forurening, da dette kan have betydelige juridiske og økonomiske konsekvenser. Overvej at få en tankinspektion udført af en professionel for at sikre, at olietanken er blevet korrekt fjernet og sløjfet, eller om der er tegn på forurening, der kræver yderligere handling.

  2. Kloakering

    Tjek ejendommens kloakeringssystem og undersøg, om der er risiko for tilbagevendende kloakproblemer eller oversvømmelser. Et ineffektivt eller forældet kloakeringssystem kan resultere i alvorlige problemer med afløb og vandindtrængen i kældre eller lavtliggende områder af ejendommen. Vær opmærksom på eventuelle tidligere problemer med kloakering og overvej at få udført en kloakinspektion for at vurdere systemets tilstand og forhindre potentielle fremtidige problemer.

  3. Naturgas

    Hvis ejendommen er tilsluttet naturgas, skal du undersøge, om der er eventuelle sikkerheds- eller vedligeholdelsesproblemer forbundet med gasinstallationen. Naturgas er en sikker og effektiv energikilde, men det er vigtigt at sikre, at gasinstallationen er korrekt installeret og vedligeholdt for at undgå risici for gasudslip eller andre farlige situationer. Overvej at få udført en gasinspektion af en autoriseret gasinstallatør for at sikre, at alt er i orden med gasinstallationen, og at der ikke er nogen sikkerhedsbekymringer.

  4. Salgsopstillingen

    Gennemgå nøje ejendommens salgsopstilling for at få en klar forståelse af ejendommens tilstand, faciliteter og eventuelle mangler. Salgsopstillingen indeholder vigtige oplysninger om ejendommen, herunder beskrivelser, billeder og eventuelle tilstandsrapporter. Vær opmærksom på eventuelle uoverensstemmelser eller uklarheder i salgsopstillingen og sørg for at få afklaret disse med sælger eller ejendomsmægler inden underskrivelsen af købsaftalen.

  5. Ejerskifteforsikring

    Overvej at tegne en ejerskifteforsikring for at beskytte dig mod uforudsete omkostninger eller juridiske problemer i forbindelse med købet af ejendommen. En ejerskifteforsikring dækker typisk skjulte fejl og mangler ved ejendommen samt juridiske omkostninger i forbindelse med tvister eller retssager. Det er en god måde at sikre din investering og minimere risikoen for uventede udgifter i forbindelse med bolighandelen.